Virkmönster

Ett virkmönster är en beskrivning på hur man virkar något. Det finns virkmönster som är skrivna i text, och så finns det virkmönster som är gjorda som diagram. Vilken av dessa typer av mönster som är bäst är helt individuellt, en del föredrar skrivna virkmönster medan andra tycker bäst om att virka efter diagram.

Det finns virkmönster i alla olika svårighetsgrader. Det finns lätta mönster som passar för den som är nybörjare, och så finns det mer avancerade och komplicerade mönster som kanske kräver lite mer erfarenhet. Virkmönster finns skrivna på alla möjliga olika språk och man kan hitta dem i böcker, på internet, i tidningar och ibland även på insidan av banderollen som sitter runt ett garnnystan.

Vem som helst kan skapa ett virkmönster, det behöver man varken vara författare eller proffsvirkare för att göra. Det är bara att virka något ur fantasin och sedan skriva ner hur man gjort, så har man gjort ett eget virkmönster!

Virkad blomstersjal

Sommarens blommigaste och skönaste sjal virkar du i garnet Fame från Marks & Kattens efter denna beskrivning. Garnet är flerfärgat och skapar de vackra färgskiftningarna på egen hand, så allt du behöver göra är att virka de vackra blommorna. Sjalen blir ca 120 x 85 cm stor, perfekt för att svepa om sig under

Se virkmönstret här

 

Virkad långkofta med fransar

Den här långa virkade koftan passar utmärkt att ha på sig under sköna sommardagar. Du virkar den i garnet Syren från Marks & Kattens, ett blandgarn av bomull och akryl. Det går åt mellan 10-13 nystan av garnet, beroende på vilken storlek du gör. Den här koftan ligger helt rätt i tiden eftersom den lite bohemiska stilen är väldigt modern just nu, så varför inte virka en till dig själv eller någon annan att gå runt i när sommaren och värmen kommer?

Se virkmönstret här

 

Virkat tallriksunderlägg, servettring, runt och fyrkantig korg, julgranspynt

I det här mönstret finner du beskrivningar till ett flertal inredningsprylar. Du kan virka några söta korgar som du antingen kan fylla med något gott och ge bort till någon, eller själv inreda med hemma. Varför inte virka servettringar och tallriksunderlägg att duka bordet med? Det finns även mönster till julgranskulor, så du kan göra ett gäng att dekorera granen med i jul. De garner du behöver till dessa mönster är Bianca, Grandi och Paljett från Marks & Kattens.

Se virkmönster här

 

Virkade gosedjur

Vilket barn vill inte ha ett mysigt virkat gosedjur att leka med? Det här är den perfekta presenten till någon liten som du känner. Du kan virka en katt, en hund eller en kanin och ge bort i födelsedagspresent eller i julklapp, eller kanske i doppresent till en liten bebis. För att virka något av de här djuren behöver du garnet Viktoria från Marks & Kattens, och det går åt ungefär fyra nystan till varje djur. Tänk på att du även behöver någon typ av stoppning att stoppa djuren med. Alla djuren blir ca 30 cm höga.

Se virkmönstret här

 

Virkad duk med stjärna

Virkad inredning blir mer och mer populärt och kan nu synas i många hem runtom i Sverige. Med hjälp av det här mönstret kan du själv virka en snygg duk att inreda med hemma. Till det här mönstret använder du garnet Grandi, som består av 100 % merceriserad bomull. Garnet kommer från Marks & Kattens och du behöver endast ett nystan. När duken är färdig mäter den ca 28 cm i diameter.

Se virkmönster här

 

Virkad bikini

Med en virkad bikini som du gjort själv blir du snyggast på stranden i sommar. Med det här mönstret kan du virka en i garnet Bianca från Marks & Kattens, som består av 100 % merceriserad bomull och finns i flera färger. Det finns mönster till flera olika storlekar på bikinin och du behöver två nystan av garnet oavsett vilken storlek du gör.

Se virkmönster här

 

Virkad långkofta

Den här sköna koftan passar perfekt till sensommarens lite kyligare dagar. Du virkar den i Marks & Kattens garn Carolina som består av 100 % akryl, så koftan blir mjuk och skön. Det finns mönster till flera olika storlekar och du behöver 16-19 nystan av garnet, beroende på vilken storlek du väljer att göra. Utöver garnet behöver du även fyra knappar till koftan.

Se virkmönster här

 

 


Privacy Policy