Virkböcker

virkbocker

Virka filurer och andra figurer

Virka filurer och andra figurer är en bok som passar både den som har virkat länge och den som är nybörjare på det här med virkning. Den innehåller virkmönster till små figurer och djur. I boken finns det även plats för att skriva ner egna anteckningar och sätta in garnprover, detta för att tanken bakom boken är att den ska inspirera till att skapa egna virkprojekt. Virka filurer och andra figurer är skriven av Erica Rehn och Pernilla Nilsson, och den är utgiven år 2015.

 

Läs mer / Beställ

Virkade projekt bok

Virka! : virkade projekt för ditt hem

Boken Virka! : virkade projekt för ditt hem är skriven av Molla Mills och utgiven under år 2015. Den innehåller mönster och beskrivningar till en mängd olika inredningsprylar, bland annat kuddar, mattor och förvaringskorgar. Du kan även lära dig hur du kan göra accessoarer till dig själv. Projekten i boken har tydliga steg för steg-beskrivningar med mycket bilder, och boken inleds med förklaringar av de grundläggande virktekniker som behövs för att göra de olika virkprojekten. Den här boken passar nybörjare lika väl som erfarna virkare som söker nya utmaningar.

Läs mer / Beställ

Mönsterbok virkning

Virkarens stora mönsterbok : 200 användbara mönster med diagram och bilder

Precis som bokens titel antyder så är Virkarens stora mönsterbok : 200 användbara mönster och diagram med bilder en sann guldgruva för alla som virkar, oavsett om man är nybörjare och mer erfaren. I boken finns 200 olika virkmönster som man får lära sig att virka med hjälp av både diagram och tydliga beskrivningar. I början finns det även en liten virkskola som omfattar allt från att lägga upp maskor till att virka enkla mönster. Sedan följer en mer utmanande del där man får lära sig att virka alla bokens vackra mönster. Virkarens stora mönsterbok är skriven av Sarah Hazell.

Läs mer / Beställ

borja-virka

Börja virka

Börja virka är den perfekta boken för den som vill lära sig att virka från grunden. Boken innehåller enkla mönster, beskrivningar och virktekniker som är skrivna i steg för steg-form. Till läsarens hjälp finns det många tydliga illustrationer och bilder. Med hjälp av Börja virka kan man lära sig att virka mössor och halsdukar, och det finns även mönster på virkade tröjor. Boken är skriven av Sys Fredens och den gavs ut år 2006.

Läs mer / Beställ

virka steg för steg

Virka: steg för steg

Virka: steg för steg är en virkbok både för nybörjare och erfarna virkare. Den är utgiven år 2013 och skriven av Sally Harding som är både virkexpert, designer och författare. I den här boken hittar du grunderna till virkning, så som grundtekniker, olika maskor, och även hur man håller en virknål och hur man börjar ett arbete. Du får lära dig hur man gör när man monterar och du får tips på hur man bäst syr fast knappar, ögon och andra detaljer på sitt arbete. Dessutom finns det även ett kapitel med olika beskrivningar till klädesplagg och andra virkprojekt.

Läs mer / Beställ

virka sött

Virka sött

Virka sött är boken för dig som älskar bakverk och virkning – den låter dig nämligen kombinera dessa två saker. Virka sött innehåller en mängd olika mönster till virkade bakelser, pajer, fruktbitar, bär, kakor, karameller, tårtor och andra godsaker, och alla mönstren går att variera på så många sätt som fantasin tillåter. Utöver alla sockersöta mönster innehåller boken även en tydlig illustrerad virkskola som är gjord för både höger- och vänsterhänta. Det är helt enkelt den perfekta virkboken för alla gottegrisar! Boken är skriven av Sandra Morén och den gavs ut år 2011.

Läs mer / Beställ

lätt att virka

Lätt att virka: handgjorda projekt med vintagekänsla

Inspireras du av det förflutna och gillar att inreda ditt hem i vintagestil? Lätt att virka: handgjorda projekt med vintagekänsla är en bok som passar dig som vill sätta guldkant på din tillvaro och pryda ditt hem med detaljer i en lite gammaldags stil. Den erbjuder inspiration till påhittiga och spännande projekt, så som en gammaldags bordsduk, dekorativa kuddar och accessoarer, allting med en känsla av vintage över sig. Det finns även tips på material samt tekniker och annat som kan vara bra att kunna. Sara Sinaguglia har skrivit boken, och den gavs ut år 2014.

Läs mer / Beställ

virkning 200 frågor

Virkning: 200 frågor och svar

Virkning: 200 frågor och svar är en bok som innehåller smarta och användbara råd från en virkexpert. Den är skriven av Rita Taylor och gavs ut år 2014. Boken passar bra för den som är nybörjare, men den kan även passa den som redan har virkat ett tag och som är nyfiken på att lära sig mer. I boken finns tydliga illustrationer och förklaringar till olika maskor, tekniker och virkmönster. Man kan läsa om garner, virkredskap och material samt om hur man läser virkmönster.

Läs mer / Beställ

100 glada mormorsrutor

100 färgglada mormorsrutor att virka

Den klassiska mormorsrutan har många år på nacken och idag är den på modet. Den tidlösa virkade rutan går att variera i det oändliga och det är inte konstigt att den är populär. I boken 100 färgglada mormorsrutor att virka finns en mängd olika mormorsrutor och beskrivningar till hur man gör dem. Det finns traditionella rutor såväl som innovativa, moderna rutor i glada färger. Här kan du lära dig det du behöver veta om mormorsrutor, allt från grunderna till spännande dekorativa tekniker. Boken innehåller även andra tips, så som hur du går tillväga för att matcha färger på bästa sätt och inspiration till att inreda med mormorsrutor. Leonie Morgan har skrivit boken och den är utgiven år 2016.

Läs mer / Beställ

 

 

 


Privacy Policy