Tidningar om virkning och hantverk

När du är på jakt efter mönster eller inspiration till ditt handarbete finns det en uppsjö av olika ställen du kan leta på. Det finns till exempel böcker, hemsidor, bloggar och inspirationshäften som innehåller mönster, idéer, tips och inspiration. En annan populär inspirationskälla för människor som tycker om att handarbeta är tidningar. Det finns en mängd olika virk-, stick- och handarbetsmagasin som kommer ut med jämna mellanrum.

Prova 101 ideer

101 idéer

101 idéer är det perfekta magasinet för dig som älskar att pyssla, skapa och utnyttja din kreativitet. Här finner du tips på allt möjligt pyssel, och det kan till exempel handla om att göra egna smycken eller skapa påhittiga festdekorationer. 101 idéer innehåller tips och beskrivningar på allt från virkning och bakning till snickarkonst och målning. Magasinet rymmer även information om spännande pysselkit, inspirerande böcker, köksredskap, virknålar och stickor. Har du idétorka så är detta tidningen för dig. Slå dig ner, låt dig inspireras och låt detta idéfyllda magasin locka fram din skaparlust och skaparglädje.

Prova 3 nummer för 99kr (Spar 49%)

Läs mer om tidningen

allt om handarbete tidningenAllt om handarbete – Stickmagasin

Allt om handarbete – Stickmagasin är ett magasin som vänder sig till dig som tycker om att sticka, oavsett om du har stickat länge eller precis håller på att lära dig. Tidningen ges uti 13 nummer per år och varje nummer innehåller ett tjugotal olika beskrivningar till snygga stickade plagg för kvinnor och barn och ibland också för män. Därtill finns det även tips och mönster på stickad inredning. Du får information och stickböcker, virkböcker och bloggar, nya sticktillbehör och nyheter i garnvärlden. I varje nummer förekommer även en stick- och virkskola där det presenteras en grundläggande teknik eller något annat moment som kan vara bra att kunna när man stickar.

Prova 3 nummer för 207kr (Spar 22%)

Läs mer om tidningen

 

Allt om handarbete – Sömnadsmagasin

allt om handarbeteAllt om Handarbete – Sömnadsmagasin är en tidning som handlar om sömnad. Här kan du som tycker om att sy läsa allt om stilar och nya trender och om hur du själv kan skapa snyggt mode. I varje nummer finns olika mönster till snygga och sköna kläder för hela familjen. Det finns sömnadsbeskrivningar till kläder för kvinnor i alla åldrar och storlekar, kläder för män och barn samt inredning och saker du kan sy till hemmet. Utöver det innehåller magasinet inspiration och förslag på hur du kan styla plaggen du syr, och tips på kreativa bloggar och böcker.

Magasinet vänder sig både till dig som har sytt länge och till dig som är nybörjare. Det ges ut i Sverige, Danmark och Norge och utkommer 13 gånger varje år.

Prova 3 nummer för 207kr (Spar 22%)

Läs mer om tidningen

Kreativ stickning

 kreativ stickningKreativ stickning är tidningen som hjälper dig att utveckla ditt stickade och virkade hantverk. Om du tycker om att arbeta med händerna och sticka eller virka fina kläder, saker till hemmet och annat så kan du hitta mycket inspiration i det här magasinet.

Tidningen utkommer i sju nummer varje år. Varje nummer innehåller många fina och förklarande bilder, och mellan 30-40 olika beskrivningar som alla är mycket välarbetade och lätta att förstå. Den här tidningen och dess beskrivningar passar lika bra för den som stickat och virkat länge som för den som är nybörjare på det.

Innehållet i Kreativ stickning följer årstiderna. De olika beskrivningarna på plagg för kvinnor och ibland även män, baby och barn anpassas därmed efter den årstid det är när numret ges ut och efter de trender som gäller för säsongen. I tidningen förekommer även mönster på heminredning.

Prova 3 nummer för 237kr (Spar 17%)

Läs mer om tidningen
En hel del av de virk- och stickböcker som finns innehåller utöver mönster även beskrivningar och förklaringar till de maskor och tekniker som används i mönstren. Många handarbetstidningar innehåller också mönster, men de flesta rymmer framför allt inspiration och idéer till olika projekt. En fördel med tidningar är att de publiceras regelbundet, och därför är deras innehåll alltid modernt och med i tiden.


Privacy Policy