Resårband

resårband midja

Resårband midja

Resårbandet för midja passar bra för att göra en linning på en kjol eller på byxor. Resåren kan både träs i en bred skåra eller så kan tyget sys direkt på bandet. Syr man tyget direkt på bandet behöver bandet sträckas ut under tiden. Tyget kommer då att få en rynkning vilket kan vara snyggt på en kjol. Plagget får en mjuk och behaglig linning och kan med fördel användas för träningskläder.

Resåren är 30 mm brett och 1 meter långt vilket räcker till linningen på ett plagg för en vuxen. Förutom i färgen vitt finns det även i svart.

 

Läs mer / Beställ

knapphålsresår vit

Knapphålsresår vävd elastisk 18 mm vit 1 m

Knapphålsresåren är användbar för att justera längden på resår i till exempel mammakläder, nertill på barnens overaller, till förkläden eller i midjan på byxor. Sy på två knappar bredvid varandra med ett litet mellanrum för att kunna välja det måttet som passar bäst för dagen. Sätt resåren längst ner på barnoverallen och spänn under skorna så att det inte blir en glipa mellan sko och byxben.

Resåren i den här förpackningen är 18 mm bred och 1 meter lång och finns förutom i vitt även i svart.

Läs mer / Beställ

elastiskt ärmuppslag

Elastiskt ärmuppslag

Sy på de elastiska ärmuppslagen som en avslutning på ärmen direkt på plagget. Det är enkelt och blir ett snyggt avslut som känns bekvämt för användaren. Passar bäst på tröjor av trikå så som träningskläder eller barnkläder. Ärmslutet sitter på plats samtidigt som det är elastiskt och inte sitter hårt mot handleden utan tröjan kan lätt dras upp till armbågen. Se till att inte tyget är lite rynkat för att få rätt funktion på mudden.

Förpackningen innehåller två ärmuppslag och finns även i färgen vit.

Läs mer / Beställ

genomskinligt resårband

Genomskinligt resårband

Använd det här för att stärka och forma axelsömmar och i halsen på klänningar, blusar eller tröjor. Det kan också användas för att stärka benslut men är framför allt användbart till underkläder och badkläder där man vill ha en elastisk effekt som både blir snygg och osynlig.

Den transparanta resåren är 10 mm bred och 3 meter lång.

Läs mer / Beställ

Standardresår svart

Standardresår

Standardresåren är den mest användbara resåren för den som syr. Den kan användas i linningen antingen enkel eller i dubbla kanaler. Passar bra i benslut eller ärmslut på barnkläder eller till underkläder för både vuxna och barn. Resåren kan även sys på direkt. Sträck då ut den när den sys på tyget så att plagget blir elastiskt och får en rynkning.

Den här standarsresåren finns i bredden 5 mm och är 3 meter långt vilket räcker till ett par joggingbyxor med enkel linning för en vuxen person.

Läs mer / Beställ

 

När man tänker på resårband relaterar man nog oftast till det som sitter i linningen på byxor och underkläder. Men resårband finns i många olika former och kan användas inom ett flertal olika användningsområden. Inte bara kläder utan också till inredning.

När man jobbar med inredning kan resåren användas till bland annat möbelöverdrag. Till kläder används den till linningen, ben- och ärmavslut och till smock. Smock är en typ av rynkning som oftast finns på en klänning av tunnare tyg där man använder flera resår under varandra så att de skapar en bred linning.

Resårband Vit och Svart

Flera olika typer av resårband

Eftersom resår har så många olika användningsområden finns de också i flera olika utföranden. Det finns breda som kan sys på som en linning och vara synligt och det finns smalare som träs i en kanal eller sys direkt på tyget. Resårtråd, som är som en tjock elastisk sytråd används oftast i stickning och virkning.

Man brukar dela in dem i kategorierna:

  • Vanlig resår
  • Resårsnodd & tråd
  • Vikresår
  • Knapphålsresår
  • Övriga resårer

 

Bred vanlig resår

Vitt resårbandFinns att få tag i flera olika färger och bredder. Allt från 10, 25 till 50 mm. Även tjockleken kan variera något. Den är oftast mjuk och stadig och inte sällan säljs den på metervara. Resåren passar bäst till tights, sportkläder, byxor och kjolar. Den extra breda sys på direkt på tyget och blir då en snygg synlig detalj.

Smal vanlig resår

Den något smalare resåren är nog den som används mest. Med den syr man bland annat smock på klänningar och kjolar. Den passar även för linningar, enkelt eller dubbelt, och längst ner på byxben.

Resårtråd

Nästan lika smal som en sytråd är resårtråden. Den används främst för virkning och stickning för att skapa mer ett mer elastiskt plagg. Den kan också användas för att sy smock. Om man spänner den på symaskinens underspole kan man sedan sy en vanlig söm och får då rynkningen på plagget.

Vikresår

Med den här resåren kan man skapa fina kantningar genom att vika över tygkanter. Passar bra på bland annat halsringningar och till ärmslut. Finns att få tag i flera olika färger.

KnapphålsresårbandKnapphålsresår

Användbar resår när man vill variera storleken i t.ex. linningen på barn eller mammakläder. Passar också för benslut på barnens overaller för att undvika att det blir en glipa mellan sko och ben.

Dekorations- eller spetsresår

En resår som har en dekorativ kant på ena sidan och som används för att göra en fin kant på trosor, bh-ar, halsringningar och ärmslut.

Transparent resår

Resåren används bland annat för att forma och stärka axelsömmar, halsringningar och benslut. Finns både som tunt Siliconband och som ett lite tjockare med antiglideffekt. Den senare passa bra som axelband.


Privacy Policy