Reflexgarn

När årets mörkare månader tar över är det viktigt att man syns i mörkret. Att bära reflexer är ett enkelt sätt att öka säkerheten när man vistas ute när det är mörkt. Nu kan du som stickar eller virkar ta säkerheten ett steg längre än till lösa reflexer som sätts fast på kläderna. Det finns nämligen något som kallas reflexgarn.

Reflexgarn

garn med reflex

Vad är reflexgarn?

Ett reflexgarn är egentligen som ett helt vanligt garn och det kan bestå av vilket material som helst, men det speciella med den här sortens garn är att det finns en reflextråd invävd i det. Du kan således sticka eller virka ett klädesplagg med reflexgarn, och reflextråden i det kommer sedan att reflektera ljuset från till exempel billyktor när du rör dig ute i mörkret.

Perfekt för vinterhalvåret

Är det inte helt perfekt att ha på sig accessoarer som inte bara värmer och är snygga, utan som också gör att man syns i mörkret och minskar risken för att man råkar ut för en olycka när man går oskyddad i trafiken? Med reflexgarn kan du sticka eller virka till exempel mössor, vantar, halsdukar, halskragar, benvärmare och mycket annat – listan på smarta användningsområden för reflexgarnet kan göras lång. Under dagen när det är ljust märks det inte någon skillnad mellan vanligt garn och reflexgarn, så plagg som är gjorda i reflexgarn ser ut som vilka andra plagg som helst. Det är emellertid stor skillnad mellan dem i mörker, då reflexgarnet till skillnad från andra garnsorter syns väl i mörkret och därmed minskar olycksrisken. Det finns inget speciellt du behöver tänka på när du virkar eller stickar med reflexgarn. Du använder det på precis samma sätt som vilket annat garn som helst.

Reflexgarn från Järbogarn


Järbo Garn
har ett reflexgarn i sitt sortiment. Det har fått det inte så oväntade namnet ”Reflex”. Järbo Garns reflexgarn består av 60 % ull, 25 % polyamid och 15 % reflextråd. Ullen i garnet värmer och skyddar från kyla, medan reflextråden gör så att man syns i trafiken. Garnet är dessutom slitstarkt, så plagg som är stickade eller virkade med det tål att användas. Reflexgarnet är ganska tjockt och det är även mjukt och skönt. För den som vill använda ett annat garn än Reflex till vinterns värmande plagg men ändå vill synas i mörkret finns reflexspray (se nedan) eller reflexband.

Plagg och accessoarer som är gjorda i reflexgarn kan bli perfekta presenter till dina nära och kära, till dem du vill ska synas och vara säkra i trafiken i vinter

Släpp lös din fantasi med Reflex och sticka eller virka saker till dina barn, till din häst eller hund, och självklart till dig själv så att ni alla syns i mörkret i vinter.

garn med reflex

reflexsprayReflexspray?

Har du virkat eller stickat ytterplaggen redan? Ingen fara – Köp reflexspray som skapar en reflexfunktion på plaggen. Du behöver alltså inte oroa dig för att barnen ska glömma reflexerna hemma – allt finns i plaggen.

Reflexspray kan sprayas direkt på plaggen och är osynlig på dagen. När det sedan blir mörkt ute kommer de synas. Vill du få bort funktionen? In med plagget i tvätten. Kom därmed ihåg att reflexfunktionen kan försvinna med tiden och inte minst regniga eller blöta dagar.

Reflexspray kan köpas här via Smartasaker.se

ekologiskt garn järbogarn garn till raggsockorlingarn   garn med reflex ull garn garn från viking bomullsgarn lingarn

 


Privacy Policy