järbo garn

Järbo Garn är ett företag som idag är en av marknadens främsta leverantörer av både stick-och virkgarner, men även vävgarner. De har många återförsäljare runt om i Sverige och deras produkter är väl representerade även i andra delar av Norden. Järbo Garn har även ett brett utbud av olika tillbehör för stickning, virkning och annat handarbete.

järbogarn

Järbo Happy

Järbo Happy

Happy är ett garn från Järbo Garn som finns i tjugo olika glada färgställningar. Garnet består av en blandning av 40 % ull, 40 % akryl och 20 % polyamid och detta gör att det har värmande egenskaper. Garnet är även slitstarkt och passar därför mycket bra till att sticka eller virka raggsockor. Ett nystan väger 100 gram och innehåller ca 186 meter garn, och det räcker med ett nystan för att göra ett par sockor i storlek 37. Till Happy rekommenderas du att använda stickor eller virknål nummer 4,5-5.

Se utbud av Järbo Happy

 

 

Vikinggarn Flower

Järbo-Marina

Marina från Manos del Uruguay är ett entrådigt garn som består av 100 % superwashbehandlad merinoull. Garnet är tunt och lätt, en härva på 100 gram innehåller hela 800 meter garn och du rekommenderas att använda stickor eller virknål nummer 3. Marina passar perfekt för att virka och sticka tunna, vackra sjalar och garnet finns i flera olika nyanser som alla är färgade för hand.

Se utbud av Järbo Happy

JÄrbo Garn Frizzi

Järbo - Frizzi

Garnet Frizzi består av 100 % ekologisk ull. Garnet är helt obehandlat och helt ofärgat. Det är väldigt lätt och otroligt mjukt. Frizzy är ett tjockt garn och därför kan du till exempel sticka eller virka värmande mössor och halsdukar till vintern med det. Garnet passar även till att göra tröjor, bland annat. Frizzy finns i fem jordnära färger. Ett nystan väger 200 gram och innehåller 120 meter garn, och till det här garnet passar stickor och virknål nummer 12 bäst.

Se utbud av Järbo Frizzi

Molly Järbogarn

Järbo - Molly

Molly är ett mjukt och medgörligt akrylgarn som är ganska tjockt. Ett nystan som väger 50 gram innehåller 50 meter garn och du rekommenderas att använda virknål eller stickor i storlek 6-8. Garnet består av 100 % akryl och är väldigt lättarbetat. Med det här garnet kan man virka eller sticka sköna plagg att värma sig med under vintermånaderna, så som mössor och vantar. Det går också att göra sköna tröjor med Molly. Tack vare sin tjocklek passar Molly även mycket bra till att göra tjocka, mjuka filtar och plädar och det här garnet finns i över 30 olika färger.

Se utbud av Järbo Molly

Garn med reflex från järbo

Järbo - Reflex

Reflex är ett det perfekta garnet för den som vill synas i mörkret. Det består av 61 % superwash-ull och 26 % polyamid, och dessutom består 13 % av garnet av reflextråd. Ullen i garnet gör det värmande och det passar därför utmärkt till att sticka och virka mössor, vantar och andra värmande plagg. Reflextråden gör så att man syns i mörkret när man har på sig plaggen. Till Reflex rekommenderas du att använda stickor eller virknål nummer 4-5,5. Ett nystan väger 50 gram och innehåller 64 meter garn.

Se utbud av reflexgarn

Elvira från järbo garn

Järbo - Elvira

Elvira är ett tjockt och mysigt garn som består av 80 % akryl och 20 % ull. Garnet är slitstarkt, värmande och mycket tjockt och passar därför bra till att göra varma vinterplagg, så som mössor, halsdukar och vantar. Elvira finns i ett tiotal olika färger och i ett nystan som väger 150 gram finns det 45 meter garn. Storleken på stickor och virknål som passar bäst till Elvira är nummer 12, men eftersom det här garnet är så tjockt kan man även använda det för att sticka på armarna.

Se utbud av Elvira

 

Järbogarn elise

Järbo - Elise

Garnet Elise är mjukt och härligt att arbeta med. Det består av 60 % bomull och 40 % akryl, och garnet finns i nystan med både 50 och 100 gram. Ett nystan på 50 meter innehåller 170 gram garn, och dessa nystan finns i ett tjugotal olika enfärgade nyanser. Nystanen som väger 100 gram innehåller 330 meter garn och dessa är flerfärgade. Elise passar lika bra till att göra tröjor och andra klädesplagg som kuddar, filtar och andra inredningsprylar. Till det här garnet passar stickor och virknål nummer 3,5-4.

 

Se utbud av Järbo Elise

järbogarn luva

Järbo - Luva

Luva är ett garn som består av 70 % akryl och 30 % ull. Ett nystan på 50 gram innehåller 55 meter garn, och du rekommenderas att använda stickor och virknål nummer 6 till det här garnet. Luva är väldigt tjockt och mjukt och passar därför utmärkt till att göra gosiga och värmande vinterplagg, så som mössor och halsdukar. Eftersom garnet finns i många olika fina färger kan alla hitta den färg de vill ha på sig i vinter.

Se utbud av Järbo Luva

 

Järbo Mira Garn

Miragarn

Mira är ett tjockt och väldigt mjukt garn. Det består till 100 % av extra fin superwash-ull. Garnet är både värmande, vattenavvisande och miljövänligt, och dessutom är det lätt att sköta om och mycket skönt att arbeta med. Med Mira kan du till exempel göra sköna klädesplagg. Den mjuka merinoullen medför inga risker för stickiga plagg så Mira passar utmärkt till att virka eller sticka kläder även till de minsta. Ett nystan av Mira väger 50 gram och innehåller 125 meter garn, och stickor och virknål nummer 4-4,5 är den storlek som passar bäst.

Se utbud av Järbo Mira

järbo glimra

Järbo - Glimra

Glimra är det perfekta garnet för den som vill sätta lite guldkant på tillvaron. Det är ett tjockt garn som har små glittertrådar i sig. Garnet består av 93 % akryl och 7 % polyester. Ett nystan väger 100 gram och det innehåller 24 meter garn. Till det här garnet rekommenderas du att använda stickor och virknål nummer 15-20, för det är väldigt tjockt. Av Glimra kan du sticka eller virka exempelvis en vacker och unik sjal, ett par härligt glimmande vantar eller en modern kudde till ditt hem.

Se utbud av Järbo Glimra

 

 

Historia

Under 1890-talet grundades en yllefabrik i Järbo utanför Sandviken. Där tillverkade man en del garn, men verksamheten inkluderade även färgning, vävning och beredning. Först på 1960-talet fokuserades verksamheten till garn. Då handlade det i första hand om industrigarner för tillverkning av bland annat möbeltyger och mattor. Tillverkningen av handarbetsgarner kom igång ordentligt under 1980-talet, det var då man började fokusera på handarbetsgarner inom handelsverksamhet och sortimentet utökades därför avsevärt. Företaget heter Järbo Garn sedan 1980-talet och drivs idag av två syskon, Jan Blomberg och Kristina Yttermyr.

Idag är Järbo Garn ett av de största företagen i Sverige som tillhandahåller virk- och stickgarner och deras sortiment är under ständig utveckling, liksom deras samling av mönster och beskrivningar. De samarbetar med ett antal frilansande designers, som ideligen tar fram nya moderna klädesplagg. De har även samarbeten med ledande producenter i flera olika länder. Järbo Garns centrallager ligger i Sandviken och därifrån skickas dagligen en mängd ordrar ut till de olika återförsäljarna.

Järbogarn

Sortiment av Järbo garn

I dess sortiment finns det idag ett sjuttiotal olika garnsorter. Där kan du hitta garner i bomull, ull och syntetiska material, samt garner som består av en blandning av olika material. Det finns allt från det mycket tunna bomullsgarnet Viol 12/3 som du rekommenderas att använda en 1.25 mm tjock virknål till, till det tjocka ull- och akrylgarnet Elvira, till vilket du rekommenderas att använda en virknål som är 12 mm tjock. I deras utbud på effektgarner hittar du bland annat det lurviga garnet Tindra och den glänsande nyheten Glittra. En av Järbo Garns storsäljare är det mycket populära raggsocksgarnet Raggi, som finns i flera olika varianter och tjocklekar. Oavsett vad du planerar att sticka eller virka så kan du hitta det garn du behöver hos Järbo Garn. I deras stora sortiment finns även alla möjliga olika stickor och virknålar, samt andra tillbehör för stickning, virkning och annat handarbete. Det finns stickor i flera olika material, som till exempel akryl, aluminium och japansk bambu, vilket gör att alla kan hitta de stickor som passar just dem hos företaget.Se mer info på järbo.se

järbogarn

Se även:

ekologiskt garn  lingarn garn till raggsockor garn med reflex ull garn garn från viking bomullsgarn


Privacy Policy