Ekologiskt garn

Har du någon gång hört uttrycket ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”? Vår miljö är ett hett och mycket omstritt ämne och många människor runt om i världen gör vad de kan för att spara på de resurser vi har. Med uttrycket menas att ingen kan rädda vår miljö på egen hand men alla kan bidra för att vi ska få en hållbar miljö. Ett exempel på detta är att man kan cykla till jobbet istället för att ta bilen.

Garn som är ekologisktekologiskt garn

Det finns även de som tillämpar detta miljötänk på sin virkning, genom att välja att köpa ekologiska garner. Dessa garner har i stort sett samma egenskaper och utseende som vilket annat garn som helst, och vad som utmärker dem är att de är producerade på ett miljövänligt och hållbart sätt som gör att vi sparar på vår miljö. Därför anser många att det är mycket bättre att köpa ekologiska garner än garner som är producerade på ett sätt som skadar miljön.

Ekologiskt bomullsgarn

För att producera bomull krävs enorma mängder vatten. Visste du att det område som en gång var världens största sjö idag nästan är helt avdunstat? Detta beror delvis på att stora bomullsplantager tagit så mycket vatten därifrån. Även ekologisk bomull kräver mycket vatten när den odlas, men när man producerar ekologisk bomull ser man till att man har stabila vattenresurser och att det hela sker under ordnade former.

Ekologiskt ullgarn

Ekologiska ullgarner är spunna av ull av hög kvalitet som kommer från både får och alpackor. Det som kännetecknar produktionen av ekologiskt ullgarn är att djurhållningen ekologisk och miljövänlig. En del ullgarner, både ekologiska och sådana som inte är det, är även obehandlade. Det betyder att de inte har utsatts för någon kemisk behandling så som blekmedel eller superwash-behandling.

ekologiskt garn

Välj ekologiskt ibland

Fördelarna med att använda ekologiskt garn till sitt handarbete är många och det finns mängder av ekologiska garner att välja mellan. Tyvärr är ekologiska garner ofta lite dyrare än vanliga garner, vilket är en nackdel. En förhoppning många har om framtiden är att det någon gång bara kommer att säljas ekologiska produkter och varor, och ingenting som under tillverkningen har bidragit till att skada miljön.

Det kommer att dröja innan vi är där men genom att välja ekologiskt ibland är du med och bidrar till att komma dit. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Ibland är det kanske värt att lägga till några extra kronor för att få ett ekologiskt garnnystan, eftersom det kommer att gynna både dig och framtida generationer. Väljer du att köpa ekologiskt garn ibland så vet du att ditt handarbete i förlängningen hjälper till att rädda vår miljö.

Se även:

ekologiskt garn järbogarn lingarn garn till raggsockor garn med reflex ull garn garn från viking bomullsgarn


Privacy Policy